Soldați greci, eliberați. Tsipras: Un act de justiţie

Vlad Manolache / 14 aug 2018 / 21:04

Doi soldați greci au fost eliberați dintr-o închisoare din Edirne.

Eliberarea celor doi soldaţi greci închişi din luna martie într-o închisoare din Edirne, ordonată marţi de un tribunal turc, este "un act de justiţie", a declarat premierul elen, Alexis Tsipras, citat de AFP.

Eliberarea acestora "va contribui la consolidarea prieteniei, bunei vecinătăţi şi a stabilităţii în regiune", a apreciat Tsipras, într-un comunicat difuzat de biroul său.

Arestați pentru intrare într-o zonă miliară interzisă

Un tribunal turc a ordonat marţi eliberarea a doi soldaţi greci care au fost arestaţi în martie la frontiera dintre Grecia şi Turcia, a anunţat agenţia de presă turcă Anadolu, citată de AFP.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi după ce au trecut frontiera între cele două ţări şi au intrat astfel, din neatenţie potrivit declaraţiilor lor, într-o "zonă militară interzisă". Justiţia turcă i-a acuzat de "tentativă de spionaj", situaţie care a tensionat puternic relaţiile deja dificile cu Atena.

După lovitura de stat eşuată din Turcia din iulie 2016 şi refuzul Atenei de a extrăda opt militari turci care s-au refugiat în Grecia - numeroşi militari şi funcţionari turci anti-Erdogan părăsind ţara şi refugiindu-se în ţări europene -, relaţiile dintre cele două state vecine s-au înrăutăţit, notează AFP.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy