Șoigu a inspectat punctul de comandă al Grupării de forțe întrunite din Ucraina și a pus la punct planurile militare ale invaziei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul rus Serghei Șoigu, în timpul vizitei de pe frontul ucrainean
Ministrul rus Serghei Șoigu, în timpul vizitei de pe frontul ucrainean

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 08.11.2022, ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, a inspectat punctul de comandă al Grupării de forțe întrunite, care îndeplinește misiuni în cadrul așa-zisei „operației militare speciale” din Ucraina.

“În punctul de comandă, ministrul Serghei Șoigu a audiat un raport al comandantului grupării, general de armată Serghei Surovikin, privind situația operațională actuală, caracterul acțiunilor inamicului, îndeplinirea de către trupele ruse a misiunilor de luptă pe diferite direcții operative, precum și despre situația rezerviștilor mobilizați primiți deja în cadrul grupării”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților ministerului, Serghei Șoigu le-a înmânat unor militari ruși participanți la „operația militară specială” o serie de distincții de stat, între care “Steaua de Aur a Eroului Federației Ruse” și “Ordinul pentru Curaj”.

Comentariul autorului: Deși partea rusă nu a comunicat niciodată date despre dislocarea Comandamentului Grupării de forțe întrunite de pe teritoriul Ucrainei, cel mai probabil acesta se află într-o zonă sigură din Republicile Populare Donețk și Lugansk, care au fost integrate recent în Federația Rusă.

Vizita efectuată de ministrul rus al apărării în punctul de comandă al grupării este legată, probabil, de evoluțiile așteptate în ceea ce privește desfășurarea în perioada următoare a unor acțiuni de luptă ce se pot dovedi decisive pentru continuarea invaziei Ucrainei, așa-numita operație militară specială. Este vorba, în primul rând, despre încercarea trupelor ruse de a prelua din nou inițiativa în conflictul din Ucraina, după contraofensiva trupelor ucrainene pe toată linia frontului, dar în special în Regiunile Harkiv și Herson.

După cum a anunțat recent președintele rus, Vladimir Putin, în zona de război au fost trimiși deja aproximativ 80.000 din cei 318.000 de rezerviști convocați în cadrul mobilizării parțiale. Dintre aceștia, aproximativ 50.000 de militari au fost deja integrați în unitățile Grupării de forțe întrunite, iar restul desfășoară încă activități de pregătire în poligoane din zona „operației militare speciale”.

Probabil că, partea rusă intenționează ca, pe măsură ce militarii mobilizați ajung în zona frontului, să treacă din nou la ofensivă, cel puțin pentru cucerirea teritoriilor ucrainene care fac parte din cele patru regiuni administrative ale Ucrainei, anexate ilegal de Federația Rusă (auto-intitulatele Republici Populare Donețk și Lugansk, precum și Regiunile Herson și Zaporijjia).

CITEȘTE ȘI: Specialiștii militari estimează că “bătălia pentru Herson”, care este pregătită de mai mult timp de armata ucraineană și se pare că “stă să înceapă” în aceste zile, va fi una decisivă pentru soarta conflictului din Ucraina.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel