Slovenia „susține categoric” aderarea României la spațiul Schengen, alături de Croația și Bulgaria

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedinţia slovenă a Consiliului Uniunii Europene susţine categoric aderarea Bulgariei, Croaţiei şi României la spaţiul Schengen şi doreşte să includă pe agenda sa acest subiect de îndată ce statele membre ajung la un acord, a declarat vineri ministrul de interne sloven Ales Hojs, potrivit Hina.

''Sincer vorbind, suntem cel mai mult interesaţi de intrarea Croaţiei, din motive uşor de înţeles, pentru că ei sunt vecinii noştri şi aceasta ar facilita depăşirea multor probleme pe care le avem la frontieră, atât pentru Croaţia, cât şi pentru Slovenia'', a declarat Hojs pentru un grup de corespondenţi de presă de la Bruxelles invitaţi în Slovenia cu ocazia preluării preşedinţiei semestriale a Consiliului UE.

Hojs a adăugat că doreşte să pună extinderea Schengen pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) în orice moment, dar că are sentimentul că aceasta nu este o bună idee înaintea ca toate statele membre să fie de acord cu extinderea.

El a precizat că, în calitate de preşedinte al Consiliului JAI, va face tot posibilul pentru a convinge acele state care sunt sceptice legat de extinderea Schengen că aceasta este decizia corectă.

În luna iunie, Comisia Europeană a cerut extinderea spaţiului Schengen prin intrarea Bulgariei, Croaţiei şi României, care îndeplinesc toate condiţiile tehnice pentru aderarea la spaţiul unic european de liberă circulaţie.

Spaţiul Schengen este format din 26 de ţări, inclusiv patru state care nu sunt în Uniunea Europeană: Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein. Din Schengen fac parte toate statele membre UE cu excepţia Bulgariei, Croaţiei, României, Ciprului şi Irlandei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel