Slovenia se teme că Rusia abia a început: Căderea Ucrainei ar putea declanșa evenimente care să ducă la al treilea război mondial

Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse, pagina oficială de Facebook
Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse, pagina oficială de Facebook

Dacă Ucraina va cădea în mâinile Rusiei, vor urma Republica Moldova, Georgia, Balcanii de Vest şi republicile baltice, a avertizat duminică premierul sloven, Janez Jansa, fără a exclude un al treilea război mondial, relatează Agerpres, care citează EFE.

Într-un interviu acordat presei slovene Nova24, Planet TV şi Siol, el a spus că Rusia va ataca mai întâi ţările din jurul Uniunii Europene care nu au aderat încă la UE şi la NATO, iar apoi va fi rândul ţărilor baltice.

''Acolo am avea un conflict serios şi, posibil, începutul celui de-al treilea război mondial", a spus Jansa.

Pe de altă parte, dacă Ucraina rezistă, nu va exista o escaladare şi vor avea loc negocieri, motiv pentru care apărarea Ucrainei este de o importanţă crucială pentru Europa şi pentru întreaga lume, a subliniat el.

Premierul sloven a avertizat că preşedintele rus, Vladimir Putin, ar putea încerca să provoace conflicte în Balcanii de Vest ca strategie de diversiune.

''Părţile din Balcani care nu fac încă parte din UE sunt o potenţială pradă pentru aspiraţiile lui Putin. Este posibil să incite la conflicte şi tulburări acolo pentru a ţine UE ocupată cu Balcanii, în timp ce Rusia se va concentra pe vecinătatea sa'', a apreciat el.

În Balcanii de Vest, a spus Jansa, punctele nevralgice sunt republica sârbă separatistă din Bosnia-Herţegovina, tensiunile dintre Serbia şi Kosovo şi situaţia complicată din Muntenegru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel