Slovenia își închide granița cu Italia, ca urmare a epidemiei de COVID-19

Tudor Curtifan |
Data publicării:
COVID-19, noul coronavirus, sursă foto: Agerpres
COVID-19, noul coronavirus, sursă foto: Agerpres

Slovenia a anunţat că îşi va închide graniţa terestră cu Italia din cauza epidemiei de coronavirus, transmit AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

"Am dat ordin Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului de Interne să închidă graniţa cu Italia în urma deciziei Austriei", a scris premierul demisionar Marjan Sarec pe contul său de Twitter.

Măsura nu se aplică transportului de marfă.

Cele două ţări au 232 de kilometri de graniţă. Austria a anunţat marţi că limitează drastic intrarea pe teritoriul său a persoanelor care vin din Italia.

Numărul infecţiilor cu Covid-19 în Slovenia a crescut cu şase marţi, ajungând la un total de 31.

Marjan Sarec şi-a anunţat demisia în ianuarie, după doar un an şi jumătate în funcţie, în urma tensiunilor crescânde dintre cele cinci partide din coaliţia sa. Parlamentul sloven l-a învestit pe 3 martie pe conservatorul Janez Jansa în funcţia de prim-ministru. Jansa are la dispoziţie 15 zile pentru a-şi prezenta noul cabinet.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel