„Slavă Ucrainei” și harta care include Crimeea și Donbas. Naționala Ucrainei provoacă furia Rusiei care acuză „iluzia imposibilului”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Andrii Pavelko Facebook
Sursă foto: Andrii Pavelko Facebook

Ucraina și-a prezentat noile echipamente cu care va juca la turneul final Euro 2020 ce se va desfășura în acest an, amânat din cauza pandemiei. 

Președintele Federației Ucrainene de Fotbal, Andri Pavelko, a prezentat imagini oficiale pe pagina sa de Facebook cu noile echipamente. 

Pe fotografii și pe materialul video se poate observa că jucătorii vor evolua cu harta Ucrainei pe tricou. Aceasta include inclusiv peninsula Crimeea, anexată ilegal de Federația Rusă în 2014, dar și provincia separatistă Donbas, unde Moscova susține atât financiar, cât și prin tehnică militară separatiștii pro-ruși care luptă împotriva Armatei Ucrainei. Pe tricou va fi inscripționat și mesajul „Slavă Ucrainei, glorie eroilor!”.

 

Rusia spune că Ucraina întreține o „iluzie a imposibilului”. Ucraina ar putea juca cu echipamentele cu harta Crimeei chiar pe teritoriul Rusiei

 

Ca o reacție, Moscova acuză Ucraina de practici naziste. Potrivit agenție ruse Tass, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe a Rusiei, a declarat că Ucraina nu face nimic altceva decât să își întrețină o „iluzie a imposibilului”. Ea a acuzat Kievul de practici naziste în ceea ce privește sloganul „Slavă Ucrainei, glorie eroilor!”, folosit de  Armata Insurecțională Ucraineană, condusă de Stepan Bandera în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul Euro 2020, Ucraina face parte Grupa C și va juca împotriva Olandei, Austriei și Macedoniei de Nord. Turneul se desfășoară pe întreg teritoriul european.

Interesant în acest sens e că în cazu în care va ajunge în sferturile de finală ale Euro 2020, Ucraina va disputa partida respectivă chiar în Rusia, la St Petersburg! Întrebat dacă Moscova va accepta așa ceva, Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a precizat că toate aspectele cu privire la Euro 2020 sunt reglementate de UEFA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel