Situri teste nucleare. SUA, anunț despre situația din Coreea de Nord

Tudor Curtifan |
Data publicării:
kim jong un
kim jong un

Coreea de Nord a distrus ''patru situri de testări'' balistice, confirmând astfel încălzirea relaţiilor sale cu SUA după întâlnirea istorică de săptămâna trecută între Donald Trump şi Kim Jong Un, a anunţat preşedintele american joi seara, informează AFP şi Reuters.

"Relaţia noastră este foarte bună. Ei au încetat să lanseze rachete, inclusiv rachete balistice", a declarat Trump în cadrul unei reuniuni a cabinetului său.

"Ei au distrus deja unul din marile lor situri de testări. De fapt, sunt mai degrabă patru mari situri de testări care au fost distruse", a adăugat el.

"Aceasta va fi o denuclearizare totală, ea a început deja", a concluzionat Donald Trump.

După o întâlnire istorică între cei doi lideri la 12 iunie în Singapore, Kim Jong Un s-a angajat în favoarea unei "denuclearizări complete a Peninsulei Coreene".

SUA au anunţat apoi că principalele lor manevre militare comune cu Coreea de Sud sunt de acum "suspendate pe termen nedefinit". Măsura a fost salutată de Coreea de Nord, care cere de mult timp încheierea acestor exerciţii pe care ea le consideră drept o repetiţie a unei invazii generale pe teritoriul său.

În aprilie 2018, Phenianul proclamase sfârşitul testelor sale nucleare şi închiderea centrului său de testare atomică, care "şi-a îndeplinit misiunea", potrivit lui Kim.

"Şi înţeleg că ei deja au restituit - sau sunt pe cale să o facă - rămăşiţele marilor noştri eroi care au murit în Coreea de Nord în timpul războiului", a mai spus joi preşedintele american.

La începutul săptămânii, un responsabil american a anunţat pentru AFP că restituirea unui prim grup de rămăşiţe ale soldaţilor amercani morţi în timpul Războiului Coreei "ar putea să se facă în zilele următoare", aşa cum s-a convenit în acordul încheiat între Washington şi Phenian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel