Regiunea Mării Negre, situaţie tensionată: Serghei Lavrov, intervenție de la Baku

Sebastian Florea |
Data publicării:

Serghei Lavrov face apel la stoparea degradării în ceea ce priveşte situaţia din regiunea Mării Negre.

Serghei Lavrov, Ministrul de externe rus, a făcut vineri apel la stoparea degradării situaţiei în regiunea Mării Negre, pentru a o transforma într-o ''zonă a păcii şi stabilităţii'', informează EFE. ''În ultimul timp, situaţia din regiunea Mării Negre s-a degradat. Este important să inversăm această tendinţă pentru a transforma regiunea Mării Negre într-o zonă a păcii şi stabilităţii'', a declarat Lavrov la o reuniune a miniştrilor de externe ai Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), care se desfăşoară la Baku.

Şeful diplomaţiei ruse a avertizat că OCEMN, din care fac parte 12 ţări, între care şi Ucraina, ''nu trebuie să se transforme într-un câmp de bătălie politică şi, cu atât mai puţin, de reglări de conturi''. ''OCEMN are un profil economic clar şi trebuie să respectăm acest statut, deoarece acesta garantează capacitatea sa de a facilita relaţii cu caracter integrator'', a subliniat Lavrov.

Tensiunea în Marea Neagră s-au agravat după ce Rusia a sechestrat, luna trecută, trei nave ucrainene şi pe cei 24 de membri ai echipajelor în largul peninsulei anexate Crimeea, sub acuzaţia de pătrundere ilegală în apele teritoriale ruseşti. Ucraina a declarat că Rusia a capturat ilegal cele trei nave şi a acuzat Moscova de agresiune militară.

SUA şi Uniunea Europeană au cerut eliberarea marinarilor, care se află în arest preventiv la Moscova. De altfel, consilierul pentru securitate naţională al SUA, John Bolton, a declarat joi că nu există nicio intenţie din partea Casei Albe de a programa o nouă întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin, până când navele şi echipajele ucrainene nu vor fi eliberate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel