Sistemul Torch-X de comandă și control dezvoltat de Elbit a fost testat în cadrul unui amplu exercițiu NATO

Sursă foto: Elbit
Sursă foto: Elbit

28 de națiuni au participat la exercițiul Coalition Warrior Interoperability NATO 2021, desfășurând unde au desfășurat peste 10.000 de teste de interoperabilitate multi-domeniu.

Elbit Systems UK a participat cu succes la exercițiul Coalition Warrior Interoperability NATO 2021 (CWIX 2021), unde a folosit sistemul său de gestionare a luptei (Battle Management Application) bazat pe TORCH-X pentru a sprijini activitățile Statului Major al Marii Britanii în vederea testării nivelului de pregătire în contextul activităților Five Eyes și pentru operațiunile NATO, potrivit unui comunicat al Elbit, emis către DefenseRomania.

CWIX 2021 s-a desfășurat în iunie 2021 la Centrul Comun de Instruire a Forțelor din Bydgoszcz, Polonia, cu scopul  de a testa și de a dezvolta interoperabilitatea între comunicațiile și sistemele informaționale într-o operațiune de coaliție ale fiecărui stat membru NATO. 28 de națiuni au participat la acest exercițiu unde au desfășurat peste 10.000 de teste tehnice de interoperabilitate în mediul terestru, maritim, aerian și cibernetic. În timpul CWIX 2021, echipa de la Elbit Systems UK a lucrat alături de Regimentul 13 Comunicații și alături de personalul Land Systems Reference Center pentru a efectua cu succes evaluări de interoperabilitate ale sistemului BMA bazat pe TORCH-X.

În 2018, Elbit Systems UK a fost selectat de Ministerul Apărării din Marea Britanie pentru a oferi armatei britanice sistemul BMA bazat pe TORCH-X, pentru programul Morpheus. Acest sistem conceput de Elbit este o platformă de comandă și control ce este utilizată de mai mulți clienți militari din întreaga lume.

Martin Fausset, CEO al Elbit Systems UK, a declarat: „Desfășurarea sistemului BMA bazat pe TORCH-X în cadrul exercițiului CWIX 2021 a fost o etapă importantă pentru Elbit Systems UK. După ce am livrat recent, înainte de termen, cea de-a 11-a versiune software a BMA în cadrul programului MORPHEUS, exercițiul CWIX 2021 a oferit o oportunitate de a demonstra eficacitatea platformei de comandă și control TORCH-X pentru îmbunătățirea performanței și interoperabilității în mai multe medii dintr-un scenariu operațional Five Eyes și NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel