Sistemul Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina. Bundeswehrul confirmă livrarea istorică

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem Patriot german
Sistem Patriot german

Sistemul Patriot donat de Germania Ucrainei a ajuns în statul nostru vecin. Informația e confirmată de oficialii de la Berlin. 

Potrivit unui anunț oficial al Guvernului federal de la Berlin, pe lista cu echipamente care au fost deja livrate Ucrainei se numără și un sistem de apărare antiaeriană de tip Patriot. 

Berlinul confirmă astfel livrarea istorică a sistemului Patriot către Ucraina, stat supus unei agresiuni militare din partea Rusiei, fără precedent în Europa de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial încoace.

Împreună cu sistemul Patriot, nemții au livrat și rachete pentru acesta.

Ministrul Apărării Oleksii Reznikov a confirmat, pe 19 aprilie, sosirea sistemelor de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina.

 

Germania a anunțat încă din ianuarie că va livra Ucrainei un sistem antiaerian de tip Patriot, după o discuție cu SUA

 

2. Sistem de ... (patriot_18158200.jpg)

Sistem de apărare antieriană de tip Patriot

Amintim că încă din luna ianuarie, fapt anunțat și de DefenseRomania, Germania preciza că va livra un sistem de apărare antirachetă Patriot către Ucraina. Informaţia a fost comunicată la vremea respectivă după o convorbire telefonică între preşedintele american Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz. Cei doi lideri şi-au exprimat "hotărârea comună" de a sprijini Ucraina, potrivit unui comunicat al executivului american.

Cu toate acestea, Germania a oferit deja un ajutor militar semnificativ Ucrainei, inclusiv sisteme antiaeriene autopropulsate Gepard sau vehicule de luptă Marder, precum și sisteme moderne de rachete sol-aer IRIS-T.

La sfârșitul anului 2022, președintele american Joe Biden a anunțat transferul unei baterii a sistemului de apărare antirachetă Patriot către Ucraina.

Transferul de sisteme avansate antiaeriene către Ucraina a fost decis de statele occidentale ca urmare a strategiei ruse de a instaura teroare în rândul populației civile prin bombardarea masivă a infrastructurii critice energetice cu scopul de a slăbi susținerea populației pentru rezistență. Strategia de a instaura teroarea nu a dat roade.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel