Sistemul de rachete Arrow 3, testat de Israel

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Israelul a testat cu succes marţi sistemul de rachete Arrow 3, menit să intercepteze rachete balistice în afara atmosferei, informează Haaretz, citând un comunicat al Ministerului Apărării israelian.

Testul a fost realizat în centrul Israelului în cooperare cu Agenţia americană pentru apărare antirachetă (MDA) şi este primul care a presupus ca sistemul Arrow să intercepteze o ţintă. Israelul a efectuat un prim test reuşit al sistemului Arrow 3 anul trecut, dar fără a utiliza o ţintă reală, notează Haaretz.

Arrow 3 este considerat "următoarea generaţie" de sisteme defensive, capabile să atace ţinte de la distanţe mari şi la o viteză mult mai mare. În prezent forţele israeliene folosesc sistemul Arrow 2, iar din ianuarie 2017 şi o versiune mai veche a Arrow 3. Noul sistem în curs de testare va permite armatei să răspundă unor scenarii mai complexe, scrie Haaretz.

Testul are loc după ce duminică seara Israelul a atacat obiective iraniene din Siria, la câteva ore după ce sistemul israelian Iron Dome (Domul de fier) a interceptat o rachetă care fusese lansată din Siria ca răspuns la un atac asupra unui aeroport în sudul ţării, atac atribuit Israelului.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel