Sistemul antirachetă al SUA, care include elemente instalate în România, subiect de discuţie la summit-ul Trump-Putin

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Donald Trump si Vladimir Putin- Summit Helsinki
Donald Trump si Vladimir Putin- Summit Helsinki

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, s-a declarat îngrijorare, la întrevederea cu omologul său american Donald Trump, în legătură cu sistemul antibalistic global al Statelor Unite, inclusiv scutul din România.


Un amănunt interesant și care vizează și România, deși țara noastră nu a fost menționată în conferința comună de presă a celor doi lideri, este faptul că Vladimir Putin l-a avertizat pe Donald Trump că sistemul antirachetă al SUA creează o ”situație periculoasă” în lume. Ulterior, în intervenția sa, președintele SUA nu a făcut nicio referire la acest aspect, potrivit caleaeuropeana.

"În calitatea de mari puteri nucleare, avem o responsabilitate specială pentru menţinerea securităţii internaţionale. Este vital - şi am menţionat acest lucru în cursul negocierilor -, este crucial să nuanţăm dialogul în materie de stabilitate strategică, securitate mondială şi neproliferarea armelor de distrugere în masă", a declarat Vladimir Putin în cadrul conferinţei de presă organizată la Helsinki alături de omologul său american Donald Trump.

Vladimir Putin i-a declarat lui Donald Trump că sistemul antirachetă al SUA genereză o ”situație periculoasă”

"Le-am transmis colegilor americani o notă cu un număr de sugestii specifice. Credem că este necesar să continuăm colaborarea în problema dezarmării, în domeniile militar şi tehnic. Acest lucru include prelungirea Tratatului pentru limitarea armamentului strategic ofensiv. Este o situaţie periculoasă cu sistemul american de apărare antitachetă la nivel global. Este vorba de problema implementării Tratatului Forţelor nucleare intermediare (INF). Şi, bineînţeles, agenda referitoare la neinstalarea armelor în spaţiu", a precizat Vladimir Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel