Sistemele THAAD din Emirate primesc mentenanță de la Lockheed Martin

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Pentagonul, prin Agenția de Apărare Antirachetă, a acordat un contract pe cinci ani către Lockheed Martin Space pentru întreținerea și suportul tehnic al sistemelor THAAD ale Emiratelor Arabe Unite.

Pentagonul a încheiat un contract de 254,7 milioane de dolari cu Lockheed Martin Space pentru a furniza servicii de întreținere și suport tehnic pentru două baterii de rachete THAAD (Terminal High Altitude Area Defense). Contractul cu preț fix, valabil până în ianuarie 2026, se derulează în cadrul programului de asistență The Foreign Military Sales (FMS), prin care Departamentul de Stat a SUA a decis vânzarea directă a două sisteme THAAD, către Emiratele Arabe Unite.

Conform ofertei, serviciile de mentenanță și suport tehnic ale Lockheed Martin către Emiratele Arabe Unite se vor executa în Statele Unite și vor include, printre altele: managementul logisticii, baza de date a produselor, instruire, reparațiile rachetelor, program de supraveghere a rachetelor pe teren, transmite Americanmachinist.

THAAD este un sistem de apărare antirachetă conceput pentru a distruge rachetele balistice cu rază scurtă, medie și intermediară de acțiune prin interceptarea lor în timpul coborârii sau reintrării în atmosferă. Lockheed a fabricat numeroase sisteme THAAD din 2008 pentru implementarea pe teritoriul SUA și în alte locații strategice precum: Arabia Saudită, Israel, Koreea de Sud sau Japonia.

Sistemul THAAD a fost desfășurat și în România, în 2019, între lunile aprilie și septembrie, în perioada în care sistemul antirachetă de la Deveselu a trecut printr-un proces de mentenanţă conform planificării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel