Sistemele ruseşti de apărare antiaeriană Buk au căzut pradă unui atac cu drone kamikaze (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În regiunea Luhansk, armata ucraineană a distrus elemente ale sistemului rusesc de rachete antiaeriene Buk. Un material video care surprinde distrugerea acestor echipamente militare a fost publicată sâmbătă, 2 septembrie, de Serviciul de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina. Dronele kamikaze au fost folosite pentru a ataca sisteme ruseşti apărarea aeriană, desfăşurate în zonele ocupate.

Se raportează că, la 30 august 2023, ofițerii de informații ai Serviciului de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina, în cooperare cu militari din cadrul unui detașament al Forțelor pentru Operaţii Speciale, cunoscut şi sub numele de ''Omega'', au distrus trei unități de echipament militar al invadatorilor ruși în partea ocupată a regiunii Luhansk.

Vehiculele, care fac parte din sistemul rusesc de apărare antiaeriană Buk, au fost atacate în apropiere de orașul Svatove. Forţele Armate Ucrainene au publicat o înregistrare video care surprinde momentul atacului.

Se menționează că echipamentul militar inamic a fost detectat în timp ce se deplasa în afara unor foste zone locuite, după care țintele au fost lovite de drone kamikaze.

Youtube video image

Primele cadre ale videoclipului arată o dronă care lovește un lansator autopropulsat al celui mai modern sistem rusesc de apărare antiaeriană Buk-M3.

După atacul dronei, unitatea părăsește drumul pe care se deplasa, iar din vehicul se presupune că iese fum. Nu reiese clar din înregistrarea video dacă lansatorul a fost distrus complet sau doar avariat.

În plus, videoclipul arată distrugerea a două lansatoare 9A39, care sunt concepute pentru a transporta, depozita și lansa rachete antiaeriene ghidate ale versiunilor anterioare ale sistemului de apărare aeriană Buk.

De asemenea, în zona Svatove din regiunea Luhansk, Forțele Armate Ucrainene au lovit un punct de aprovizionare pentru una dintre brigăzile armatei ruse de ocupație.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel