Sisteme anti-aeriene, artilerie, muniție. Șeful Pentagonului a detaliat rezultatele ”formatului Ramstein” pentru Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

La reuniunea din 16 noiembrie a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei (Formatul Ramstein), țările au convenit să consolideze apărarea aeriană a Ucrainei.

Vreau să mulțumesc Suediei, care  a anunțat astăzi un pachet substanțial de ajutor militar de 287 de milioane de dolari Ucrainei. Acesta include active cheie, inclusiv sisteme de apărare aeriană, care vor întări capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva atacurilor necruțătoare ale Rusiei în curs”, a spus Lloyd Austin.

Suedia va furniza sisteme de apărare aeriană, muniție și alte arme în valoare de 287 de milioane de dolari.

Artileria, muniția, sistemele de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune, precum și  arme antitanc suplimentare vor fi furnizate de Polonia

Spania s-a angajat să trimită încă două lansatoare Hawk și rachete care să le însoțească, a spus el, în timp ce Canada a anunțat cea mai recentă tranșă de ajutor de 500 de milioane de dolari și „rămâne unul dintre cei mai mari donatori de echipamente de iarnă”, așa cum a anunțat anterior.

Canada va aloca 500 de milioane de dolari în ajutor militar, Germania va livra artilerie și muniție pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă. Grecia va trimite muniție de 155 mm.

"Germania a continuat aprovizionarea atât de necesară de arme antiaeriene, artilerie și muniție pentru MLRS. Grecia a anunțat un transfer important de obuze de artilerie de 155 de milimetri", a enumerat șeful Pentagonului.

„Toată această asistență va fi esențială – la fel și coordonarea asistenței noastre de securitate pe care acest grup de contact o face posibilă”, a conchis Austin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel