Sirienii anunță că doi soldați ai SUA ar fi fost răpiți în urma unui atac. US Army răspunde ironic

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria

Agenția siriană de stat Sana a anunțat în cursul zilei de ieri că doi soldați americani au dispărut în urma unui atac asupra Humvee-ului în care se aflau.

Informația a fost preluată imediat de mai multe site-uri de specialitate, fără a fi însă verificată. US Army a negat însă atacul și cu atât mai mult faptul că doi dintre soldații americani ar fi de negăsit.

Agenția de stat siriană Sana a precizat că un Humvee în care se aflau trupele americane „de ocupație” a fost atacat de persoane neidentificate în localitatea siriană Deir Ezzor. Potrivit sursei citate, vehiculul militar ar fi fost complet distrus iar doi soldați americani ar fi dispărut. Sana citează surse proprii din regiune. 

Pe internet au apărut chiar și imagini foto cu Humvee-ul distrus în urma „atacului”. Informația este însă un fake news, anunță chiar US Army.

 

US Army răspude ironic fake news-ului

 

 

Interesant e că informația publicată de Sana a fost imediat preluată de mai multe surse. Spre exemplu, agenția Al-Mayadeen, agenție afiliată Hezbollah a mers chiar mai departe decât Sana și a dat publicității chiar și numele soldaților care ar fi fost răpiți.

Purtătorul de cuvânt al Operațiunii Inherent Resolve (operațiunea militară a SUA împotriva Statului Islamic în Irak și Siria) a răspuns ironic celor relatate de Sana. Potrivit Jerusalem Post, purtătorul de cuvânt american Myles B. Caggins a negat vehement informația.

„Din păcate e un alt articol prostesc. Nu a existat niciun incident în care forțele Coaliției să fi fost implicate în Deir Ezzor. Putem spune că, dacă ar exista premii pentru fake news-uri, această agenție de știri (n.r. - agenția siriană de stat Sana) ar trebui să le câștige pe toate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Operațiunii Inherent Resolve.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel