Israelul lovește țintele iraniene în Siria ca răspuns la atacul din Golful Oman (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Apărarea aeriană siriană a interceptat rachete israeliene deasupra capitalei Damasc, conform informaţiilor difuzate duminică seara de agenţia oficială de ştiri Sana, transmite AFP.

"Apărarea noastră aeriană a interceptat rachete inamice deasupra Damascului", a informat Sana, potrivit Agerpres.

"În această seară, la ora locală 22:16, Israelul a efectuat un atac aerian din Golanul sirian ocupat împotriva unor ţinte din regiunea Damascului", a transmis agenţia siriană, citând o sursă militară.

"Apărarea noastră aeriană a răspuns acestor rachete şi le-a doborât pe cele mai multe dintre ele", a susţinut armata siriană.

Se pare că Israelul a bombardat ținte iraniene aflate lângă Damasc, ducând la speculații că aceste bombardamente au venit ca răspuns la ceea ce se crede a fi un atac al Iranului asupra unei nave deținute de Israel în Golful Oman, joia trecută.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a refuzat să comenteze informaţiile, precizează The Jerusalem Post. Bombardamentele de duminică seară vin la doar câteva zile după ce o navă comercială deținută de Israel a fost atacată în Golful Oman. Oficiali israelieni, inclusiv prim-ministrul Benjamin Netanyahu și șeful de cabinet al IDF, lt.-gen. Aviv Kochavi au susţinut că în spatele acestui atac se afla Iranul, deşi Teheranul nu și-a asumat oficial responsabilitatea.

Nu au fost raportate imediat victime.

De la izbucnirea războiului în Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene împotriva unor poziţii siriene, dar şi ale aliaţilor Siriei, precum cele ale forţelor iraniene şi libaneze Hezbollah.

Oficialii israelieni declară în mod constant că nu vor permite Siriei să devină un cap de pod pentru forţele iraniene.

Declanşat de represiunea sângeroasă a protestelor în favoarea democraţiei, războiul din Siria a crescut în complexitate de-a lungul anilor odată cu implicarea puterilor străine şi a înmulţirii facţiunilor armate. Conflictul a produs moartea a 387.000 de persoane şi a determinat strămutarea a altor câtorva milioane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel