Iranul, suspectat că a atacat o navă comercială israeliană, în Golful Oman

Eduard Pascu / 27 feb 2021 / 16:07

Iranul este responsabil de explozia care a afectat o navă cargo israeliană, în Golful Oman, afirmă oficiali israelieni de rang înalt, citaţi de site-ul Ynetnews.com şi de cotidianul Times of Israel.

Nava MV Helios Ray, aflată sub pavilionul Bahamas şi aparţinând unei companii israeliene, a fost vizată de o explozie în Golful Oman. Incidentul a fost raportat vineri, iar sâmbătă dimineaţă nava avariată a ajuns în Portul Dubai, transmite Mediafax.

În momentul exploziei, nava transporta vehicule din Arabia Saudită spre Singapore. Niciunul dintre cei 28 de membri ai echipajului nu a fost rănit, dar nava a fost nevoită să meargă în cel mai apropiat port din cauza avariilor suferite.

Conform unor oficiali israelieni de rang înalt, Iranul se află în spatele atacului

Nu este clar care a fost cauza deflagraţiei, dar incidentul a avut loc în largul coastelor iraniene, într-o zonă în care în 2019 au avut loc o serie de explozii asupra unor nave, atribuite de SUA Iranului. Incidentul s-a produs în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran.

În cursul nopţii de joi spre vineri, armata SUA a atacat poziţii ale unor grupuri islamiste proiraniene din estul Siriei.

Iranul este unul dintre principalii inamici ai Israelului. Guvernul israelian a semnalat că va iniţia pregătiri pentru o posibilă intervenţie militară împotriva programului nuclear iranian şi se consultă cu SUA pe tema strategiei faţă de activităţile iraniene. Iranul a negat că ar avea un program nuclear militar. Israelul nu este de acord cu intenţia Administraţiei Joseph Biden de readucere a Statelor Unite în Acordul nuclear.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy