Siria: Bilanţul atacurilor comise de Statul Islamic a crescut la 250 de morţi

Mihai Ciobanu / 26 iul 2018 / 10:56
ISIS
ISIS

Atacurile comise de Statul Islamic în sudul Siriei s-au soldat cu aproape 250 de morţi.

Atacurile coordonate comise miercuri de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în sudul Siriei s-au soldat cu aproape 250 de morţi, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP. 

Atacurile împotriva mai multor sate au avut loc în provincia As-Suwayda, controlată în totalitate de către regimul preşedintelui Bashar al-Assad. Jihadiştii Statului Islamic sunt prezenţi într-o zonă deşertică la nord-est de această regiune. "Bilanţul este în prezent de 246 de morţi, dintre care 135 civili", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. 

Restul morţilor sunt luptători pro-regim şi locuitori care au pus mâna pe arme pentru a-şi apăra satele. Cel puţin 45 de jihadişti au fost ucişi în luptele cu forţele regimului care au urmat atacurilor. Acestea sunt primele atacuri - atentate sinucigaşe şi asalturi asupra unor localităţi - de asemenea amploare comise de organizaţia Stat Islamic după luni de zile în Siria, unde gruparea jihadistă a suferit numeroase înfrângeri în ultimele luni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy