Siria: Bilanţul atacurilor comise de Statul Islamic a crescut la 250 de morţi

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
ISIS
ISIS

Atacurile comise de Statul Islamic în sudul Siriei s-au soldat cu aproape 250 de morţi.

Atacurile coordonate comise miercuri de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în sudul Siriei s-au soldat cu aproape 250 de morţi, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP. 

Atacurile împotriva mai multor sate au avut loc în provincia As-Suwayda, controlată în totalitate de către regimul preşedintelui Bashar al-Assad. Jihadiştii Statului Islamic sunt prezenţi într-o zonă deşertică la nord-est de această regiune. "Bilanţul este în prezent de 246 de morţi, dintre care 135 civili", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. 

Restul morţilor sunt luptători pro-regim şi locuitori care au pus mâna pe arme pentru a-şi apăra satele. Cel puţin 45 de jihadişti au fost ucişi în luptele cu forţele regimului care au urmat atacurilor. Acestea sunt primele atacuri - atentate sinucigaşe şi asalturi asupra unor localităţi - de asemenea amploare comise de organizaţia Stat Islamic după luni de zile în Siria, unde gruparea jihadistă a suferit numeroase înfrângeri în ultimele luni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel