Siria a interceptat rachete lansate de avioanele israeliene în Alep

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Armata siriană a interceptat ieri câteva rachete lansate de avioane israeliene în timpul unor raiduri asupra zonei industriale din nordul oraşului Alep.

"Agresiunea israeliană a vizat câteva poziţii din zona industrială Sheikh Najar şi câteva rachete inamice au fost doborâte", se arată într-un comunicat al armatei. 

Experţii militari susţin că Alep reprezintă una din zonele principale în care se află Gărzi revoluţionare de elită iraniene, venite în sprijinul miliţiilor locale ce luptă de câţiva ani alături de armata siriană pentru a combate insurgenţii.

Israelul, care consideră Iranul cea mai mare ameninţare la adresa sa, a atacat în mod repetat ţintele iraniene din Siria, precum şi pe cele ale miliţiilor aliate, inclusiv pe cele ale organizaţiei paramilitare şiite Hezbollah din Liban.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că Israelul a întreprins "sute" de atacuri în ultimii ani ai războiului din Siria pentru a slăbi forţa Iranului şi a aliatului său, Hezbollah.

Odată cu apropierea datei alegerilor (9 aprilie), guvernul israelian şi-a intensificat atacurile asupra Siriei şi a adoptată, de asemenea, o poziţie mai dură faţă de Hezbollah, la graniţa cu Libanul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel