Siria a interceptat rachete israeliene care vizau o bază aeriană

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Apărarea aeriană siriană a interceptat miercuri rachete lansate de un avion israelian spre o bază aeriană din centrul Siriei, a anunţat agenţia oficială siriană de presă SANA, relatează AFP.

Acesta este al doilea atac israelian de acest tip din această săptămână.

''Un avion inamic israelian a tras o serie de rachete în această seară ... împotriva bazei aeriene T4, iar apărarea noastră aeriană le-a interceptat pe majoritatea'', a anunţat SANA, citând o sursă militară.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG cu sediul în Marea Britanie, a confirmat atacul indicând că acesta a avut loc în provincia Homs şi este ''probabil'' de origine israeliană.

Un atac similar a avut loc deja luni, când rachete israeliene au ucis un civil, trei soldaţi sirieni şi şapte luptători străini aliaţi ai regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, potrivit OSDO, precizează Agerpres.

Israelul a efectuat sute de bombardamente în Siria de la începutul războiului civil, în 2011, vizând atât armata siriană cât şi forţe iraniene şi ale grupării şiite Hezbollah. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel