Singurul portavion al Flotei Ruse rămâne pe uscat. ”Amiral Kuznețov”, ar putea reintra în serviciu abia la sfârșitul lui 2024

Portavionul rus Amiral Kuznețov, singura navă de acest tip pe care Federația Rusă o deține
Portavionul rus Amiral Kuznețov, singura navă de acest tip pe care Federația Rusă o deține

Potrivit informațiilor publicate de agenția Tass la 4 iulie 2023, portavionul Amiral Kuznețov este de așteptat să se alăture Marinei Ruse cel mai repede la sfârșitul anului 2024, după ce a fost supus unor reparații timp de șase ani.

Cel mai recent plan de reparații presupune ca, în primăvara lui 2024, să fie efectuate primele teste pe mare, urmate de testele de stat, în toamna lui 2024. Dacă nava trece fără probleme, ar putea fi transferată Marinei până la sfârșitul anului 2024, scrie Tass, citată de Reuters.

Cu toate acestea, orice problemă din timpul încercărilor ar putea duce la o amânare până în 2025. Întârzierile reparațiilor au fost atribuite livrărilor amânate de la companiile aferente proiectelor și modificărilor în curs ale cerințelor clientului. Odată ce reparațiile și modernizările sunt finalizate, durata de viață a portavionului va fi prelungită cu 20/25 de ani.

Despre portavion

Portavionul Amiral Kuznețov, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Nava a fost în proces de reparații încă din 2018, înfruntându-se cu diverse obstacole, inclusiv accidente, deturnare de fonduri și eșecuri. ”Amiral Kuznețov” a fost mutat în diferite docuri uscate după scufundarea docului plutitor PD-50 în 2018 și un incendiu major în 2019.

Singurul portavion al Flotei ruse, cu un deplasament cuprins între 43.000 și 58.600 de tone, are o lungime totală de 305 metri și o lungime a liniei de plutire de 270 de metri.

Ultima misiune efectuată de Kuznețov a fost în 2016, când nava a oferit sprijin trupelor ruse din Siria, scrie Airdatanews.

”Amiral Kuznețov” este alimentat de turbine cu abur și opt cazane turbo-presurizate, oferind un sistem de propulsie capabil să genereze 200.000 de cai putere (150 MW).

Are o viteză de 29 de noduri (54 km/h;) și o autonomie de 8.500 de mile marine (15.700 km) la 18 noduri (33 km/h). 

”Amiral Kuznețov” este înarmat cu diverse arme, inclusiv tunuri antiaeriene, rachete antinavă și sisteme de lansare a rachetelor sol-aer.

Nava este platformă pentru avioanele de luptă Su-33 și MiG-29K, elicoptere de avertizare timpurie Ka-31 și elicoptere antisubmarin Ka-27. Portavionul din clasa Kuznețov prezintă capacitățile navale și capacitatea Rusiei de proiecție a puterii pe mare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel