Siguranța navigației în Marea Neagră și Marea Azov. A XIV-a reuniune

Mircea F. Cristian |
Data actualizării: | Data publicării:
Reuniunea grupului de lucru pentru siguranța navigației în Marea Neagră și Marea Azov (BASWG). navy.ro
Reuniunea grupului de lucru pentru siguranța navigației în Marea Neagră și Marea Azov (BASWG). navy.ro

Direcția Hidrografică Maritimă va fi gazda celei de-a XIV-a reuniuni a grupului de lucru pentru siguranța navigației în Marea Neagră și Marea Azov (BASWG), în perioada 3-4 mai.

Evenimentul se desfășoară o dată la doi ani și este organizat, prin rotație, de statele membre regionale (Bulgaria, Georgia, Federația Rusă, România, Turcia și Ucraina), iar ultima reuniune a avut loc în Turcia, în anul 2016.

Creșterea siguranței navigației, prin actualizarea continuă a produselor și serviciilor hidrografice, realizarea schimbului de informații privind siguranța navigației (MSI), evaluarea stadiului actual al activității hidrografice regionale, discutarea unor probleme de interes major din domeniul hidrografiei și cartografiei marine, împărțirea zonelor de efectuare a măsurătorilor hidrografice în regiunea Mării Negre reprezintă câteva dintre obiectivele reuniunii

Organizarea acestei activități de către Direcția Hidrografică Maritimă oferă României șansa de a lua parte la luarea hotărârilor referitoare la măsurile de creștere a siguranței navigației în regiunea Mării Negre, precum și la stabilirea direcțiilor viitoare de dezvoltare, cerute de standardele internaționale privind îmbunătățirea regională a condițiilor de navigație. Ultima dată când România a găzduit, la Constanța, reuniunea grupului BASWG a fost în anul 2009, se precizează într-un comunicat de presă al Forţelor Navale Române.

[citeste si]

Direcția Hidrografică Maritimă are statut de autoritate națională în domeniul hidrografiei, conform legii 395/2004, fiind reprezentanta guvernului României, în calitate de membru al Organizației Hidrografice Internaționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel