Shakira și-a anulat concertul în Israel. Răspunsul mișcării palestiniene de boicot

Darius Muresan |
Data publicării:

Cântăreaţa columbiană Shakira a confirmat amânarea concertului pe care îl avea prevăzut în Israel, iar mişcarea palestiniană The Boycott, Divestment, Sanctions (BDS), care s-a opus acestui recital, şi-a exprimat satisfacţia faţă de gestul artistei, relatează marţi EFE, potrivit Agerpres.

"Data venirii cântăreţei Shakira în Israel a fost amânată', a precizat într-un mesaj succint, trimis EFE în numele cântăreţei, producătorul muzical Arbel, însărcinat cu acest concert programat pentru 9 iulie. 

"Părţile sunt în discuţii pentru a coordona o nouă dată a spectacolului", notează mesajul. 

Campania Palestiniană pentru Boicot Academic şi Cultural din Israel (PACBI care face parte din mişcarea BDS şi-a exprimat satisfacţia pentru acest gest, dând asigurări că "sute de primării şi organizaţii culturale palestiniene, precum şi mii de simpatizanţi şi activişti ai boicotului (...) i-au cerut Shakirei să-şi suspende" concertul. 

Această organizaţie, care face apel la boicotarea şi ruperea relaţiilor culturale, comerciale şi sportive cu Israelul până când acesta nu se retrage din teritoriile palestiniene, a subliniat că artiştii "mai ales cei Ambasadori ai Bunei Voinţe", precum Shakira, "au datoria morală de a nu fi complici la acţiunile de încălcare a drepturilor omului". 

Iglesias a concertat

Enrique Iglesias, care a concertat totuşi duminică la Tel Aviv în pofida apelurilor la boicot, a declarat agenţiei EFE că "urmăreşte politica, asemenea oricărei alte persoane, ceea ce nu înseamnă că nu poate cânta într-o ţară din cauza politicii promovate". 

Actriţa americană Natalie Portman a refuzat să meargă luna viitoare în Israel pentru a-şi ridica prestigiosul premiu Génesis, deoarece crede că nu îşi poate vizita ţara natală cu "conştiinţa împăcată". 

La rândul său, fostul membru Beatles Paul McCartney, distins cu premiul Wolf al Muzicii, a anunţat că nu poate veni pe 31 mai să-l ridice, din cauza agendei sale încărcate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel