SG NATO, după anunțul retragerii din Herson: Putin a făcut „greșeli uriașe” când a început invazia, inclusiv subestimarea capacității NATO de a sprijini Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul general aal NATO a făcut primele declarații după ce Serghei Șoigu a anunțat retragerea armatei pe malul stâng al Niprului.

„Președintele Putin a făcut câteva greșeli uriașe când a invadat Ucraina, greșeli strategice”, a declarat șeful NATO pentru presa.

„Prima greșeală a fost să-i subestimeze pe ucraineni - curajul lor, angajamentul lor de a lupta și de a-și proteja țara”.

„Cealaltă greșeală pe care a făcut-o a fost să subestimeze aliații, partenerii NATO, în capacitatea noastră de a sprijini Ucraina.

„Ceea ce am văzut este că aliații și partenerii NATO au oferit un sprijin fără precedent Ucrainei. Și ceea ce vedem când ne uităm la sondajele de opinie, la mesajele politice din diferite țări aliate NATO, este că suntem gata să continuăm să oferim sprijin atâta timp cât este nevoie.”

Stoltenberg a spus că există „întotdeauna unele voci care au o altă părere”, dar „mesajul clar” al majorității este că „vom continua să sprijinim Ucraina”.

 

SUA vor sprijini Ucraina indiferent de rezultatul alegerilor

 

Ucraina beneficiază de "sprijinul puternic" al SUA indiferent ce partid va câştiga alegerile de la mijloc de mandat din această ţară, unde estimările îi dau învingători pe republicani în faţa democraţilor, cel puţin în scrutinul pentru Camera Reprezentanţilor, a afirmat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit AFP.

"Este absolut clar că există un sprijin bipartizan puternic în SUA pentru a continua ajutorul pentru Ucraina, iar asta nu s-a schimbat", a declarat Stoltenberg presei la finalul unei întrevederi cu premierul britanic Rishi Sunak la Londra.

 

Ucrainenii sunt rezervați cu privire la anunțul lui Șoigu. Mikhailo Podoliak consilier principal al președintelui Ucrainei a spus că este prea devreme pentru a vorbi despre retragerea trupelor ruse din orașul Herson, din sud.

„Până când steagul ucrainean arborează peste Herson, nu are sens să vorbim despre o retragere a Rusiei”, a declarat Mykhailo Podolyak într-o declarație pentru Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel