Sfârșit de poveste între SUA și OMS. Trump a anunțat că Washingtonul „își încheie” toate relațiile cu Organizația

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook

Donald Trump a anunțat în urmă cu puțin timp că Washingtonul „își încheie” relația cu Organizația Mondială a Sănătății.

Într-o conferință de presă, președintele Donald Trump a acuzat OMS că nu a implementat reformele și că a manipulat pandemia de Covid-19. Trump a reiterat faptul că OMS este apropiată Chinei.

Trump a mai precizat că fondurile destinate OMS vor fi redirecționate către „necesități urgente de sănătate publică globală”.

"Deoarece nu au reușit să facă reformele solicitate și cu mare nevoie, astăzi vom încheia relația noastră cu Organizația Mondială a Sănătății și redirecționăm aceste fonduri către alte părți mondiale și merită necesitățile urgente de sănătate publică globală", a declarat Trump, potrivit celor de la Fox News.

„Lumea are nevoie de răspunsuri din partea Chinei în privinţa virusului. Trebuie să avem transparenţă", a subliniat Donald Trump.  

Amintim că SUA erau principalul finanțator al OMS.

 

China promite o finanțare mai mare a OMS

 

Trump a sistat finanțarea către OMS după izbucnirea pandemiei, amenințând că aceasta va fi întreruptă permanent dacă Organizația nu va adopta reformele solicitate de Washington. Se pare că președintele american și-a pus în aplicare amenințările. 

La jumătatea lui aprilie, SUA şi-au suspendat finanţarea către OMS şi preşedintele american Donald Trump amenința că o va îngheţa definitiv, acuzând că OMS a ignorat rapoartele din Taiwanului cu privire la apariţia virusului. SUA consideră totodată că OMS a fost prea indulgentă cu autorităţile chineze în ceea ce priveşte modul de gestionare a pandemiei de COVID-19.

SUA au fost statul care a deținut principala contribuție la OMS, în valoare de aproximativ 450 de milioane de dolari pe an. În comparație, China, pe care Trump o acuză că e protejata OMS în pandemia de COVID-19, finanțează Organizația cu 50 de milioane de dolari pe an. Anticipând decizia Washingtonului, Beijingul promite o infecție de fonduri de până la 2 miliarde de dolari către OMS.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel