Sevastopol. Zelenski combate justificările rușilor: După țânțari de război, acum inventează grâul ucigaș care scufundă nave amiral

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Volodimir Zelenski îi numește „bolnavi” pe oficialii ruși, în urma declarațiilor acestora că dronele ar fi lovit navele Flotei ruse din Sevastopol de pe o navă civilă, care era folosită ca parte a acordului de cereale.

„Ce a auzit lumea? Se presupune că cineva dintr-un camion de cereale lansează drone. Mai întâi au vorbit despre păsări de război, apoi despre insecte de război, acum despre cereale de război, grâu ucigaș, care scufundă amirali ruși (fregata Amiral Makarov n.r.).

Ce poți spune? Oameni cu adevărat bolnavi. Dar acești oameni bolnavi pun din nou lumea în pragul unei crize alimentare severe”, arată Zelenski.

Pe 30 noiembrie, Ministerul rus al Apărării a spus că pe baza analizei modulelor de navigație ale dronelor navale care au atacat navele Flotei Mării Negre, în 29 octombrie, se  presupune că aceste drone au fost lansate de la bordul unei nave civile din zona Odesei, care a fost folosită ca parte a inițiativei cerealiere, scrie UPravda.

Rusia acuză că flota din Crimeea a fost atacată de drone ucrainene cu navigație canadiană. UAV-urile ar fi fost coordonate de britanici.

Ministerul rus al Apărării susţine că dronele au fost lansate de armata ucraineană din zona oraşului Odesa şi au zburat de-a lungul coridorului maritim securizat pentru exportul cerealelor ucrainene, înainte de a schimba direcţia spre portul din Crimeea.

Examinarea dronelor relevă că acestea erau dotate cu echipamente de navigaţie canadiene. Acesta mai afirmă că atacul a fost executat cu 16 drone şi a fost coordonat de specialişti britanici, acuzaţie negată de Londra.

''Conform rezultatelor recuperate din memoria instrumentelor de navigaţie, s-a stabilit că lansarea dronelor a fost efectuată de pe coasta din apropierea oraşului Odesa'', au zburat de-a lungul zonei de securitate destinată ''coridorului cerealelor'', înainte de a-şi schimba cursul în direcţia bazei navale a Rusiei din Sevastopol, menţionează Ministerul rus al Apărării în declaraţia difuzată.

Ucrainenii au lovit pe 29 octombrie în ”inima” Crimeei, lansând un atac cu drone asupra navelor militare din portul Sevastopol.

Ar fi fost avariată cel puțin o fregată din clasa Grigorovici (probabil fiind vorba despre nava ”Amiral Makarov”), lovită cu ​​vehicule fără pilot.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel