Serviciul rus de spionaj extern susține că Ucraina depozitează arme la centralele sale nucleare

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foro ilustrativ / Centrala de la Yujnoukrainsk
Foro ilustrativ / Centrala de la Yujnoukrainsk

Serviciul rus de informații externe (SVR) a acuzat luni Ucraina că depozitează arme furnizate de Occident în centrale nucleare din țară.

Deși nu a furnizat nicio dovadă, Serviciul de informaţii externe al Rusiei (SVR) a acuzat luni Ucraina că depozitează armele furnizate de Occident la centralele sale nucleare, relatează Reuters care precizează că nu poate verifica afirmaţia.

SVR susţine într-un comunicat că lansatoarele de rachete HIMARS, sistemele de apărare antiaeriană şi muniţia de artilerie furnizate de SUA au fost transferate la centrala nucleară Rivne din nord-vestul Ucrainei.

"Forţele armate ucrainene depozitează arme şi muniţie furnizate de Occident pe teritoriul centralelor nucleare", se precizează în comunicat, care adaugă că un transport de arme spre centrala nucleară Rivne a avut loc în ultima săptămână din decembrie.

Centralele nucleare ale Ucrainei sunt în centrul atenţiei de la începutul conflictului. Forţele ruse au ocupat fosta centrală nucleară de la Cernobîl în mai puţin de 48 de ore după invazia trupelor şi au capturat de asemenea centrala nucleară Zaporijia, cea mai mare din Europa, la începutul războiului.

Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc de bombardarea centralei nucleare Zaporijia, iar Ucraina susţine că Rusia foloseşte acest complex ca un depozit de arme.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) şi-a exprimat îngrijorări grave în legătură cu atacurile din apropierea centralei, atrăgând atenţia asupra riscului unui dezastru atomic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel