Primele confirmări ale atacului Ucrainei asupra Crimeei: Gaură în puntea navei de desant Yamal. O clădire a Comandamentului Flotei ruse, grav avariată și ea

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Colaj Nava de desant a Flotei ruse din Marea Neagră/Atac cu rachete efectuat de ucraineni asupra portului Sevastopol.
Colaj Nava de desant a Flotei ruse din Marea Neagră/Atac cu rachete efectuat de ucraineni asupra portului Sevastopol.

Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina (GUR) a publicat detalii despre cel mai recent atac cu rachete asupra navelor rusești din Crimeea, ocupată temporar. Potrivit GUR, la 23 martie 2024, au atacat cu succes facilitaţi militare din Crimeea care aparţineau Flotei ruse din Marea Neagră. În special, forțele armate ucrainene au atacat un important șantier naval din Sevastopol, printre altele, a fost ancorată nava de desant Yamal.

Amintim că, Ucraina a lovit două nave de desant rusești din clasa Ropucha, "Yamal" și "Azov", în Crimeea ocupată, la orele târzii ale zilei de 23 martie, au confirmat forțele armate ucrainene pe 24 martie. Atacul a vizat, de asemenea, unele elemente de infrastructură ale Flotei Mării Negre din Crimeea și un centru de comunicații militare rusești, a precizat armata ucraineană.

În ultimele luni, Ucraina și-a intensificat atacurile în Crimeea ocupată, vizând echipamentele militare rusești din Marea Neagră și din jurul acesteia. Rusia a ocupat ilegal peninsula din 2014.

"Yamal", cu 98 de membri ai echipajului, și "Azov", cu 87 de membri ai echipajului, aparțin Brigăzii 197 de nave de desant din cadrul Flotei ruse a Mării Negre și sunt folosite în mod constant în exercițiile și antrenamentele flotei.

Potrivit Serviciului de informații al Apărării din Ucraina (GUR), pagubele suferite de navă de desant Yamal sunt critice: o gaură în puntea superioară a făcut ca nava să se încline.

"Invadatorii ruși pompează continuu apă din nava avariată, care a participat la anexarea Crimeei și care a fost supusă unor reparații din 2017 până în 2023", relatează Defence Intelligence of Ukrain.

Sunt în curs de clarificare și alte detalii privind pierderile suferite de Rusia ca urmare a atacului cu rachete pe care forțelor armate ucrainene l-au efectuat asupra facilitaţilor militare rusești din Peninsula Crimeea.

În seara zilei de 23 martie, Forțele Aeriene Ucrainene, în cooperare cu Serviciul de informații al apărării din Ucraina și Marina ucraineană, au lansat un atac puternic asupra facilitaţilor militare rusești din Crimeea.

Ca urmare a unui atac îndelungat efectuat pe timp de noapte cu rachete de croazieră Storm Shadow/SCALP EG, au fost lovite numeroase ținte aflate la sol și pe mare. În special, au fost lovite navele de desant Yamal și Azov.

Imagini din satelit care arată urmările atacurilor cu rachete asupra bazelor militare rusești din Sevastopolul ocupat au fost postate online. Fotografia a fost publicată duminică, 24 martie, de jurnalistul Tyler Rogoway pe rețeaua de socializare X.

El a remarcat că imaginile prezentau două lovituri: un dig lângă o navă și un doc uscat lângă cealaltă. Nu au fost observate pagube vizibile pe navele în sine. Cu toate acestea, a recunoscut că acestea au fost probabil avariate.

"Una dintre nave este remorcată către un doc uscat, așa că este probabil să fi suferit unele avarii. De asemenea, o pată se extinde în jurul navei, ceea ce poate indica o scurgere de combustibil și alte substanţe ", a declarat Rogoway.

De asemenea, în timpul atacului cu rachete asupra facilităților militare din Sevastopolul ocupat temporar, cel puțin o rachetă a lovit clădirea Centrului de prelucrare a informațiilor din cadrul Flotei ruse a Mării Negre.

În timpul unui atac cu rachete asupra facilităților militare din Sevastopolul ocupat temporar, cel puțin o rachetă a lovit clădirea Centrului de prelucrare a informațiilor din cadrul Flotei ruse a Mării Negre.

Imaginile publicate pe rețele de socializare arata cât de gravă este distrugerea clădirii și urmele lăsate de incendiu din interior. În plus, un echipaj de pompieri se afla la fața locului în incinta centrului.

Având în vedere că lovitura a fost efectuată de rachete de croazieră Storm Shadow/SCALP cu focos penetrant, explozia a avut loc în interiorul clădirii și a provocat pagube semnificative.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel