Serviciile ucrainene de informaţii confirmă că au efectuat un atac asupra unei uzine unde Rusia îşi produce bombardierele Tu-22M

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3
Bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3

O uzină aflată în regiunea rusă Tatarstan, care construiește bombardiere pentru Forțele Aeriene Ruse, a fost atacată de drone ucrainene în dimineața zilei de 17 aprilie, a confirmat Direcția Principală de Informații (HUR/GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării .

O sursă din cadrul serviciilor ucrainene de informații militare a declarat pentru Kyiv Independent că nu există deocamdată detalii privind pagubele sau victimele rezultate în urma acestui atac, dar a afirmat că fabrica produce bombardiere Tu-22M și Tu-160M, ambele fiind folosite în mod regulat de către forţele ruse pentru a ținti orașele ucrainene când au loc atacuri masive cu rachete.

Anterior, la 17 aprilie, Ministerul rus al Apărării a afirmat că două drone ucrainene au fost doborâte deasupra republicilor Mordovia și Tatarstan.

Tatarstan este o republică rusă situată la aproximativ 700 de kilometri est de Moscova și la circa 1.300 de kilometri de granița cu Ucraina.

Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a declarat că au fost impuse restricții la plecarea și sosirea avioanelor pe aeroporturile din Nijni Novgorod, Kazan și Nijnekamsk începând din jurul orei locale 7-8 a.m. "pentru a asigura siguranța aeronavelor civile".

Tatarstanul a fost, de asemenea, vizat de drone ucrainene pe 2 aprilie, când uzinele care ar fi fabricat drone de atac de tip Shahed au fost lovite cu drone.

Această lovitură a marcat unul dintre cele mai importante atacuri asupra teritoriului rusesc de la începutul invaziei la scară largă.

Ucraina nu a confirmat ce tip de dronă a fost folosit în atac, dar presa rusă a afirmat că, în loc de o dronă obișnuită, a fost vorba de un avion ușor Aeroprakt A-22 Foxbat convertit, produs de Ucraina.

În ultimele săptămâni și luni, autoritățile ruse au raportat un număr tot mai mare de atacuri cu drone care au vizat regiunile Belgorod, Briansk, Kursk și Leningrad, precum și alte regiuni.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel