Serviciul britanic de informații al apărării explică de ce Rusia își consolidează apărarea în regiunea Zaporojie

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursa Foto: Institutul pentru Studierea Războiului (ISW).
Sursa Foto: Institutul pentru Studierea Războiului (ISW).

Serviciul britanic de informații al apărării consideră că, în ciuda faptului că atenţia operaţională este concentrată în prezent pe centrul Donbasului, menținerea apărării în regiunea  Zaporojie  este, de asemenea, extrem de importantă pentru ruși, precizează European Pravda cu referire la buletinul zilnic de informații al Ministerului britanic al Apărării.

 

 

După cum a remarcat Ministerul britanic al Apărării, pe bază mai multor imagini din satelit, la 7 februarie 2023, Rusia a consolidat în continuare fortificațiile din centrul regiunii Zaporojie, în sudul Ucrainei, în special în apropierea orașului Tarasivka.

În plus, începând cu 8 ianuarie 2023, Rusia a ridicat fortificații între orașele Vasilivka și Orikhiv, Zaporizhzhia Oblast.

''În pofida faptului că atenţia operaţională este concentrată în prezent pe centrul Donbasului, Rusia este îngrijorată în continuare de apărarea extremităţilor liniei frontului său extins'', a precizat Ministerul Apărării britanic.

 

Un succes al armatei ucrainene în regiunea estică Lugansk ar nărui obiectivul Rusiei de ''eliberare'' a Donbasului

 

După cum a precizat Ministerul britanic al Apărării, acest lucru este demonstrat prin continuarea construcției de fortificații în oblasturile Zaporojie și Luhansk și prin desfășurarea de personal. Linia de front se întinde pe aproximativ 1.288 km, linia de front din regiunea Zaporojie ocupată de Rusia având 192 km.

"Un progres major al Ucrainei în Zaporojie ar pune serios la îndoială viabilitatea "podului terestru" care leagă regiunea Rostov de Crimeea; un succes ucrainean în Luhansk ar submina și mai mult obiectivul de război declarat al Rusiei de "eliberare" a Donbasului", consideră Ministerul britanic al Apărării.

"A decide care dintre aceste amenințări să fie contracarată cu prioritate este probabil una dintre dilemele centrale ale strategilor militari ruși", se arată în raport.

După cum au raportat anterior serviciile de informații britanice, începând cu 7 februarie 2023, forțele rusești au obținut probabil câștiguri tactice în două sectoare cheie din apropierea Bakhmut și Vuhledar.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel