Serghei Șoigu: Creșterea cheltuielilor statelor membre NATO, garantează confruntarea militară în Europa

Eduard Pascu / 23 iun 2021 / 19:31
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Sursă foto: Kremlin

Potrivit lui Sergei Șoigu, deciziile luate la summitul NATO privind creșterea cheltuielilor militare ale statelor membre și îmbunătățirea descurajării nucleare vor garanta confruntarea militară în Europa în anii ce vin.

”Abordarea NATO de a dezvolta un dialog formal cu Rusia prezentat în cadrul summit-ului recent încheiat nu contribuie la reducerea tensiunilor bilaterale”, a declarat miercuri ministrul rus al Apărării, Sergei Șoigu, în cadrul Conferinței privind securitatea internațională care a avut loc la Moscova, transmite TASS.

"Summitul NATO desfășurat la Bruxelles, pe 14 iunie, a confirmat transformarea blocului dintr-o alianță militară și politică regională, în una globală, cu scopul principal de a combate Rusia și China", a declarat Șoigu.

Potrivit ministrului apărării, deciziile luate la summitul NATO privind creșterea cheltuielilor militare ale statelor membre și îmbunătățirea descurajării nucleare vor garanta confruntarea militară în Europa în următorii ani.

"Între timp, un dialog formal, pe care Bruxelles-ul îl propune în cadrul Consiliului NATO-Rusia, nu reduce tensiunile din relațiile bilaterale", a subliniat el. Șoigu și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la creșterea activității militare în Arctica.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy