Serghei Şoigu acuză ”manevre NATO cu tendință evidentă anti-rusă”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul apărării Serghei Şoigu a acuzat marţi NATO că, pe parcursul anului 2019, şi-a intensificat în mod semnificativ activitatea de recunoaştere la graniţele Rusiei, transmite dpa și Agerpres.

Conform agenţiei de presă ruse Interfax, ministrul rus al apărării a afirmat în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Vladimir Putin că activităţile de recunoaştere aeriană au crescut cu o treime în comparaţie cu 2018, în timp ce misiunile de recunoaştere marine şi la sol au crescut cu 24%, respectiv 40% .

"În fiecare an, blocul NATO realizează 40 de manevre cu o tendinţă anti-rusă evidentă" a declarat Serghei Şoigu.

Vladimir Putin a afirmat că Rusia va continua să dezvolte aşa-numitele sale arme hipersonice cu rază de acţiune intercontinentală, a căror viteză de deplasare este de câteva ori mai rapidă decât viteza sunetului.

În ultimii ani, Rusia a fost pe poziţii din ce în ce mai conflictuale cu NATO, Kremlinul consolidându-şi arsenalul nuclear şi încercând să îşi refacă influenţa în afara graniţelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel