Cehia, divizată politic după declarațiile lui Zeman în scandalul expulzărilor. Lavrov cere UE să ancheteze incidentul din 2014

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov
ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov

Uniunea Europeană ar trebui să investigheze ceea ce s-a întâmplat la depozitele de muniții din Vrbetice în 2014, a declarat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„UE ar trebui să reacționeze după toate aceste comentarii și declarații confuze care afectează relațiile. Incidentul exploziei de la depozitul de muniție s-a petrecut pe teritoriul său”, a spus el într-o conferință de presă, transmite TASS.

Lavrov a mai spus că reacția oficialilor cehi la declarațiile președintelui Milos Zeman despre ancheta incidentului de la Vrbetice demonstrează că „acești oameni sunt reticenți să vorbească despre orice altceva și mai bine e să dea vina pe Rusia”.

Declarația lui Lavrov vine după ce președintele Zeman, acuzat că are opțiuni politice pro-ruse, a cerut serviciilor de informații o anchetă cu privire la explozia de la Vrbetice și a precizat că nu exclude ca incidentul să fi fost un accident.

Șeful diplomației de la Moscova a denunțat faptul că cei care se opun unui astfel de demers vor să dea vina pe Federația Rusă pentru incidentul din 2014.

În tot acest climat, Maria Zaharova, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, în stilul caracteristic mai puțin diplomat, a acuzat și ea Cehia cu privire la acest depozit. Potrivit Mariei Zaharova cehii ar fi deținut în acel depozit armament ilegal, și anume mine terestre. Acestea sunt interzise prin Convenția privind interzicerea minelor antipersonal și distrugerea acestora, semnată în 1997 și care a intrat în vigoare în 1999.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel