Serbia retrage MiG-urile 21 din serviciu

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene ale Serbiei plănuiesc să mențina în serviciu avioanele MiG-21 până în anul 2025.

Anunțul a fost făcut de generalul de brigadă Zeljko Bilic, comandantul Brigăzii 204, care spune că nu este rentabil pentru Serbia să investească în mărirea resursei de zbor pentru aceste avioane, dar nici să renunțe la ele cât timp mai pot zbura.

"Încă mai avem câteva avioane MiG-21, precum și piloți și tehnicieni experimentați care le operează. Credem că în acest moment nu ar fi justificat să scoatem aceste aparate din serviciu cu o decizie administrativă. De asemenea, alte investiții în acest tip de aeronavă nu ar fi eficiente", a declarat generalul pentru postul RTS1.

Anunțul este cu atât mai interesant cu cât și în România apar informații despre retragerea din serviciu a avioanelor MiG-21 LanceR, orizontul de timp fiind, de asemenea, potrivit ministrului Apărării de la București, anul 2025.

Sârbii vor avea în serviciu "noile" MiG-29 second hand donate de Rusia și Belarus. Planurile autorităților de la Belgrad la capitolul aviație includ achiziția unor elicoptere de atac Mi-35M, dar și a trei elicoptere de transport Mi-17V5.

 

Vezi și: Serbia nu renunță la MiG-21 și anunță alte achiziții din Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel