Serbia reia modernizările pentru avioanele Soko G-4 Super Galeb

Darius Muresan / 08 ian 2019 / 18:14
Soko G-4 Super Galeb
Soko G-4 Super Galeb

Ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin, a declarat că au fost reluate lucrările de modernizare pentru avioanele Soko G-4 Super Galeb.

Serbia va relua modernizările pentru avioanele ușoare cu un singur motor Soko G-4 Super Galeb. Potrivit janes.com, oficialii din Serbia nu au fost furnizate detalii suplimentare.

În martie 2018, Ministerul Apărării al Serbiei a prezentat modernizarea avioanelor la cel de-al doilea Summit al Aviației din Europa de Sud-est (SEAS) care a avut loc la Belgrad.

Super Galeb-ul modernizat, denumit "G-4MD", va cuprinde și un sistem integrat de navigație / atac, care, combinat cu o capacitate de încărcare mare, va permite integrarea moderne, inclusiv rachete aer-aer sau rachete aer-sol.

G-4 Super Galeb este un avion ușor iugoslav folosit pentru antrenament sau atac. Primul zbor a fost inaugurat în 1978, iar în 1984 a început producția care a durat până la prăbușirea Iugoslaviei. Au fost construite 85 de astfel de aparate, dintre care șase au fost exportate către Myanmar. Avioanele au participat și la războaiele din Iugoslavia de la începul anilor '90.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy