Video: Autorităţile sârbe au anunţat închiderea unei tabere de instruire militară pentru copii

S.I. Catalin |
Data publicării:
Tabăra patriotică pentru tineret Zlatibor 2018
Tabăra patriotică pentru tineret Zlatibor 2018

Autorităţile sârbe au anunţat vineri că au dispus închiderea unei tabere intitulate "tabără patriotică", înfiinţată cu susţinerea veteranilor ruşi, unde copiii beneficiau de instrucţie militară, relatează AFP.

,,Am dispus dezafectarea acestei tabere din cauza unor posibile manipulări ale copiilor şi a reacţiei pe care a provocat-o în rândul opiniei publice", a declarat presei ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic.

Tabăra, care a fost deschisă la începutul lui august şi urma să-şi încheie activităţile sâmbătă, a fost închisă joi seară, a precizat el.

Un grup de 34 de băieţi şi în jur de zece fete, cu vârste între 14 şi 23 de ani, au fost adunaţi în Munţii Zlatibor, la 200 km sud-vest de Belgrad, într-o tabără numită ,,Tabăra patriotică pentru tineret Zlatibor 2018". Copiii, toţi îmbrăcaţi în uniforme militare, au fost familiarizaţi cu tehnici de supravieţuire în natură şi au avut parte de instrucţie militară, manevrând arme de cauciuc.



Copiii sunt originari din Serbia, Bosnia-Herţegovina şi Muntenegru.

Existenţa acestei tabere, dezvăluită de media locale şi regionale, a provocat nemulţumirea partidelor de opoziţie, care au denunţat o manipulare a copiilor şi au cerut închiderea ei.

Tabăra a fost organizată de veterani sârbi care au participat la conflictele din anii 90 din fosta Iugoslavie şi originari din Cajetina, oraş situat în munţii Zlatibor, precum şi de veterani ruşi.

Tabere similare există în Rusia. Potrivit media locale, un grup de circa 30 de copii din Serbia s-a deplasat în Rusia pentru a participa la una dintre ele în aprilie.

Zeljko Vukelic, veteran în conflictele din fosta Iugoslavie şi unul dintre organizatorii taberei, a acuzat închiderea acesteia "fără nicio explicaţie".

,,Tabăra era organizată după modelul altora care există de ani de zile în Rusia şi încearcă să întărească sentimentele patriotice" în rândul copiilor, a declarat el, dând asigurări că o tabără asemănătoare va fi organizată anul viitor în Serbia, pentru că ,,patriotismul nu are preţ".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel