Senatul SUA a aprobat ajutorul militar de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina

S.I. Catalin / 28 iun 2019 / 14:22

Senatul Statelor Unite a aprobat majorarea ajutorului militar pentru Ucraina de până la 300 de milioane de dolari în bugetul apărării pentru 2020 și extinderea substanțială a asistenței pentru securitate acordată Ucrainei, a declarat vineri Ambasada Ucrainei în Statele Unite, potrivit Defense Blog.

Senatul SUA a aprobat propunerea bugetului american pentru apărarea națională pentru 2020, care autorizează acordarea a 300 de milioane de dolari Pentagonului pentru a oferi asistență de securitate Ucrainei. Din această sumă, 100 de milioane de dolari ar trebui să fie direcționate exclusiv către arme letale.

În conformitate cu proiectul, se propune extinderea domeniilor de asistență a SUA în consolidarea capacității de apărare a Forțelor Armate ale Ucrainei prin includerea de rachete pentru apărarea coastei și anti-navă.

Legea privind bugetul SUA pentru 2020 pentru nevoile apărării naționale va intra în vigoare după adoptarea acesteia de către Camera Reprezentanților și după semnarea acesteia de către președintele Statelor Unite.

Asistența acordată de Washington Ucrainei a crescut sub administrația Trump, care a fost de acord să ofere ucrainenilor arme mai avansate, cum ar fi rachete antitanc.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy