Şeful Statului Major al USAF: Este important cum funcţionăm ca forţă aeriană în condiții de pandemie

S.I. Catalin |
Data publicării:

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene americane (USAF), David Goldfein, este de părere că actuala criză globală, provocată de pandemia COVID-19, va duce la apariţia unui mediu ''anormal'', pe termen lung, în care armata SUA va fi obligată să opereze, deoarece probabil pandemia nu va înceta să se răspândească până când un vaccin nu va fi disponibil pe scară largă, potrvit Epoch Times şi Stripes.com.

Forţa Aeriană a SUA presupune că virusul COVID-19 va fi un virus „ciclic" care va reveni probabil (şi în cazul în care va fi creat un vaccin), potrivit declaraţiilor de miercuri ale generalului David Goldfein.

,,Toate prognozele nu fac probabilă descoperirea unui vaccin în mai puţin de un an, aşa că trebuie să ne perfecţionăm capacitatea de a supravieţui şi de a opera, de a îndeplini misiunile pe care le cere naţiunea", a declarat Goldfein reporterilor, într-o conferinţă de presă, afirmând că Forţa Aeriană va conduce la o "nouă resetare" pe 1 iunie, pentru a opera într-un mediu "anormal", potrivit publicaţiei The Hill, citate de Epoch Times.

Experţi de top, inclusiv directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, dr. Anthony Fauci, au avertizat despre necesitatea pregătirii pentru un focar recurent, în cazul virusului COVID-19.

Goldfein s-a concentrat asupra efectelor pe care un focar recurent le va avea asupra pregătirii Forţelor Aeriene, susţinând că toţi liderii militari "încearcă să găsească modalităţi, studiază modelele, studiază ştiinţa".

„Până nu avem un vaccin, vom trăi cu acest virus şi este posibil să revină într-un mod ciclic", a spus el. „Aşadar, dacă asta este lumea în care trăim, este important cum funcţionăm ca forţă aeriană în acel mediu şi cum ne facem datoria faţă de naţiune".

Ca exemplu, Goldfein a declarat că se așteaptă ca misiunea de mobilitate aeriană a Forțelor Aeriene, care este responsabilă în principal pentru transferul de trupe și echipamente din întreaga lume, să cunoască o creștere a operațiunilor în următoarele luni, precizează Stripes.com.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel