Seful Statului Major al Apărării, participare la întâlnirea Comitetului politic şi de securitate

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă
Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat joi, 6 iunie, la întâlnirea informală a Comitetului politic şi de securitate (COPS) al Uniunii Europene, ce a avut loc la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu (CNIÎ).

În cadrul întâlnirii, şeful Statului Major al Apărării, a trecut în revistă eforturile României în cadrul misiunilor NATO şi UE la care participă Armata României, iar Comandantul Centrului Naţional de Instruire Întrunită "Getica", colonelul Cătălin Ticulescu, a prezentat facilităţile specifice pe linie de instruire.

Ulterior, s-a desfăşurat un exerciţiu demonstrativ axat pe demonstrarea capacităţii CNIÎ de a instrui personal navigant în cadrul proiectului PESCO H3 (Helicopter Hot and Hig Training). Exerciţiul a avut ca obiectiv exersarea procedurilor specifice pentru antrenarea echipajelor de pe elicoptere în executarea misiunilor tactice într-un mediu nou, transnaţional, multidimensional şi ostil. Membrii delegaţiei UE au fost implicaţi în exerciţii, aceştia asumându-şi câteva din rolurile cheie.

Vizita, organizată de către Preşedinţia semestrială a Consiliului UE 



Vizita în România a fost organizată de către Preşedinţia semestrială a Consiliului UE (PRES CONS UE) pentru reprezentanţii permanenţi în cadrul Comitetului Politic de Securitate al U.E. (COPS), la care participă şi consilierii acestora (NICOLAIDIS), şi a avut ca scop promovarea de o manieră informală a statului care deţine mandatul.

La final, membrii delegaţiei au apreciat activitatea desfăşurată ca fiind extrem de utilă. Comitetul politic şi de securitate este responsabil de politica externă şi de securitate comună (PESC) şi de politica de securitate şi apărare comună (PSAC) ale UE. COPS este format din ambasadorii statelor membre la Bruxelles şi se reuneşte de două ori pe săptămână şi, dacă este necesar, mai frecvent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel