Şeful forţelor aeriene sud-coreene a demisionat după moartea unei femei agresate

Eduard Pascu |
Data publicării:

Şeful forţele aeriene sud-coreene a demisionat vineri, prezentând scuze şi asumându-şi responsabilitatea pentru moartea unei femei sergent care, potrivit familiei, s-a sinucis la sfâşitul lunii mai după ce fusese hărţuită sexual de un coleg, transmit Reuters şi dpa.

Generalul Lee Seong-yong şi-a înaintat demisia la o zi după ce un sergent-major din forţele aeriene a fost arestat sub acuzaţia de molestare şi rănire a unei colege cu acelaşi grad în luna martie, transmite Agerpres.

Familia victimei a declarat că aceasta fusese supusă unei suferinţe psihice şi hărţuiri constante, şi a acuzat Forțele Aeriene că au încercat să ascundă agresiunea şi să o reducă la tăcere în ultimele două luni.

Preşedintele Moon Jae-in a acceptat imediat demisia generalului Lee, care devine astfel comandantul forţelor aeriene sud-coreene cu cel mai scurt mandat, după ce fusese numit în funcţie în septembrie.

Cazul a declanşat indignare în rândul opiniei publice după ce familia femeii a înaintat marţi o petiţie preşedinţiei, cerând o anchetă aprofundată şi pedepsirea celor implicaţi. Petiţia a strâns până acum peste 326.000 de semnături.

Moon a dispus joi o anchetă inclusiv în ce priveşte modul în care armata aerului a gestionat acest caz.

Potrivit presei, victima a raportat incidentul, dar superiorii săi i-au cerut să ajungă la o înţelegere cu agresorul şi nu au informat Ministerul Apărării despre acest caz.

Doi superiori implicaţi au fost demişi joi şi vor fi cercetaţi pentru neîndeplinirea atribuţiilor şi tentativă de mușamalizare.

În urma unei serii de incidente, armata sud-coreeană a înăsprit regulile şi pedepsele în cazurile de abuz sexual, dar activiştii spun că aceasta este încă prea blândă cu membrii săi acuzaţi de astfel de infracţiuni.

”Ancheta este în desfăşurare, dar până acum există indicii că armata aerului a încercat să-şi protejeze propria instituţie, mai degrabă decât pe victimă, în ciuda numeroasele încercări ale acesteia de a căuta ajutor”, a declarat pentru Reuters o sursă militară, sub rezerva anonimatului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel