Şeful diplomaţiei nord-coreene, vizită oficială în Iran

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:
Ri Yong Ho (dreapta) ministrul de externe nord-coreean. foto: twitter
Ri Yong Ho (dreapta) ministrul de externe nord-coreean. foto: twitter

Ministrul nord-coreean de externe Ri Yong Ho este aşteptat marţi la Teheran, chiar în ziua reintroducerii sancţiunilor americane împotriva Iranului, a anunţat sâmbătă presa iraniană, citată de AFP.

SUA s-au retras unilateral în luna mai din acordul nuclear din 2015 între Iran şi marile puteri privind dosarul nuclear iranian şi vor reintroduce sancţiunile împotriva acestei ţări. De asemenea, ei încearcă să determine Phenianul să renunţe la arsenalul său nuclear, cum s-a angajat liderul său Kim Jong Un în cadrul unui summit istoric din luna iunie cu preşedintele american Donald Trump.

Şeful diplomaţiei nord-coreene urmează să se întâlnească cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif, potrivit agenţiei de presă Fars, apropiată de conservatori. Potrivit agenţiei oficiale nord-coreene, Ri Yong Ho s-ar fi întâlnit în aprilie cu o importantă delegaţie iraniană în cadrul unui summit al Mişcării statelor nealiniate în capitala azeră Baku. O delegaţie nord-coreeană a asistat, pe de altă parte, la depunerea jurământului de către preşedintele Hassan Rohani în august 2017, după realegerea sa.

O comisie de experţi a ONU şi-a exprimat în trecut îngrijorarea privind colaborarea între cele două ţări, potrivit site-ului de internet specializat în Coreea de Nord, NK News. Într-un raport din 2017, acest site atrăgea atenţia asupra prezenţei traficanţilor de arme nord-coreeni la Teheran şi a similitudinilor în rachetele celor două ţări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel