Șeful de stat major al Bundeswehr a fost înlocuit. La demitere au contribuit și comentariile fostului șef al Armatei privind capacitățile militare ruse și ucrainene

În urma numeroaselor critici de anul trecut, șeful Bundeswehr-ului Eberhard Zorn a fostînlocuit cu generalul-maior Carsten Breuer, ca şef al celulei de criză în gestionarea răspunsului Germaniei din pandemie.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, l-a numit pe generalul-maior Carsten Breuer noul șef al forțelor armate ale Germaniei, a informat luni presa germană.

Breuer, în vârstă de 59 de ani, îl înlocuiește pe generalul Eberhard Zorn, în vârstă de 63 de ani, care fusese criticat pentru analiza greșită a capacităților militare ruse și ucrainene.

Zorn a fost criticat după ce a acordat un interviu în septembrie în care a sugerat că Ucraina nu va putea contracara atacurile forțelor ruse.

În septembrie anul trecut, Zorn, aflat în funcţie din 2018, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea ucrainenilor de a învinge armata rusă, temându-se totodată de deschiderea unui nou front de către Moscova pe lângă Ucraina.

El a declarat pentru revista germană Focus că Ucraina desfășoară „contraatacuri, cu ajutorul cărora se poate câștiga poziții sau zone din prima linie, dar nu împinge Rusia înapoi pe un front larg”.

Ben Hodges, fostul general comandant al Armatei SUA în Europa, în special, a criticat „analiza uimitor de slabă a capacităţilor ruse” a lui Zorn, după ce acesta din urmă şi-a exprimat temerile că Rusia ar putea deschide noi fronturi, care ar putea viza „ Kaliningradul, Marea Baltică, graniţa cu Finlanda, Georgia, Moldova."

Înlocuirea înaltului oficial militar al Germaniei vine la doar câteva luni după ce fostul ministru al Apărării Christine Lambrecht a fost forțat să demisioneze și a fost înlocuit de Pistorius în ianuarie.

Breuer urmează să funcționeze și ca factor de decizie în ministerul apărării, precum și ca consilier militar al cancelarului Olaf Scholz.

El va prelua poziția de vârf în Bundeswehr, în timp ce Germania încearcă să-și consolideze capacitățile militare în urma anunțului de anul trecut făcut de Scholz că va investi 100 de miliarde de euro (107,5 miliarde de dolari) în armată  după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie 2022. .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel