Șeful Armatei SUA Mark Milley urmează să fie schimbat în următoarele luni. Posibil succesor - gen. Charles Brown, actualul Comandant al US Air Force

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful de stat major al Armatei americane, generalul Mark Milley, ar urma să fie înlocuit de administrația Biden, scrie CNN.

Biden îl va numi în locul lui Mark Milley, pe Charles Brown, care este în prezent comandantul șef al Forțelor Aeriene americane, scrie CNN.

Dacă va fi aprobat de Senat, această numire poate fi anunțată încă din iulie, deși nu se cunosc datele exacte. Mandatul lui Milly se încheie la sfârșitul lunii septembrie. 

Informații că președintele american Joe Biden ar putea desemna în curând un candidat pentru a-l înlocui pe Mark Milley, Șeful de stat major întrunit al Armatei americane, au apărut încă de la începutul lunii martie.

Publicația Politico, citând mai multe persoane familiarizate cu planurile Casei Albe, mai exact un parlamentar democrat, un consilier al Congresului și un fost oficial al Departamentului Apărării, notează că Biden nu a luat încă oficial această decizie și nu este clar când intenționează să facă un anunț.

Fostul oficial al Pentagonului a spus că Biden așteaptă momentul potrivit pentru a anunța o decizie. După ce fostul președinte Donald Trump ”a furat startul” și l-a nominalizat pe Milley cu câteva luni mai devreme decât era termenul, actualul președinte a vrut să revină la o cronologie mai normală, a spus fostul oficial.

Reputația lui Brown și experiența de comandă atât în ​​Pacific, cât și în Orientul Mijlociu l-au făcut favorit pentru a-i succeda lui Mark Milley.

În ultimele luni, Casa Albă a analizat serios și varianta de a-l numi ca șef al Statului Major pe generalul David Berger, în prezent, comandantul US Marine Corps.

Cei care îl cunosc pe Charles spun că are experiența potrivită pentru gestiona prioritatea numărul 1 a SUA: provocarea pe care o reprezintă China.

Cea mai recentă experiență de comandă a lui Brown a fost în Pacific, ca .

Brown a comandat trupe și în Orientul Mijlociu, în calitate de șef al Comandamentului Central al Forțelor Aeriene ale SUA, servind și în Europa în perioada în care Rusia anexa Crimeea ilegal în 2014, ca director al operațiunilor pentru descurajare strategică și integrare nucleară la Forțele Aeriene ale SUA din Europa.

În privința gestionării războiului din Ucraina, Brown va avea misiunea complexă de a continua colaborarea cu partenerii de la Kiev, mai ales că relațiile dintre cei doi șefi de Stat Major, gen. Milley și gen. Valeri Zalujnîi, depășeau strict sfera profesională, fiind clădite de-a lungul ultimilor doi ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel