Şeful armatei americane, vizită neanunţată la Kabul

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Afganistan
Afganistan

Şeful Statului Major al Armatei SUA, generalul Mark A. Miller, a efectuat o vizită neanunţată la Kabul, unde s-a întâlnit joi cu preşedintele Afganistanului, Mohammad Ashraf Ghani, potrivit unui anunţ al Palatului prezidenţial afgan, relatează vineri agenţia Xinhua. 

''Generalul Mark A. Miller, însoţit de o delegaţie, a vizitat Kabulul şi s-a întâlnit cu preşedintele Mohammad Ashraf Ghani la Palatul prezidenţial joi seara'', se afirmă într-un comunicat. ''Au fost discutate chestiuni legate de interese comune ce includ strategia SUA în Afganistan şi Asia de Sud, procesul de pace afgan sub conducerea afganilor şi planurile guvernului afgan de a ajunge la autonomie'', se mai spune în comunicat. 

Vizita înaltului oficial militar american în Afganistan a avut loc în contextul anunţului preşedintelui Donald Trump de reducere la jumătate a militarilor SUA în Afganistan, respectiv de la circa 14.000 la aproximativ 7.000. Talibanii afgani au respins în mod repetat propunerea privind desfăşurarea de convorbiri de pace cu guvernul afgan în prezenţa trupelor străine în Afganistan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel