Ședinţa CSAT. România pune la punct ultimele detalii înainte de Summitul NATO de la Vilnius

Ședinţa CSAT, 06 iulie 2023 / Administraţia Prezidenţială
Ședinţa CSAT, 06 iulie 2023 / Administraţia Prezidenţială

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, joi, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta obiectivele României la Summitul NATO de la Vilnius.

Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse subiecte referitoare la obiectivele României pentru Summitul NATO de la Vilnius, care va avea loc pe 11 şi 12 iulie, şi forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2024.

În cadrul şedinţei vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Este prima şedinţă CSAT la care participă membrii Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu.

Ultima şedinţă a Consiliului a avut loc la 11 aprilie, când s-a stabilit demararea procedurilor interne pentru a achiziționa avioane de ultimă generaţie F-35, de generaţia a V-a.

Tot atunci au fost discutate subiecte referitoare la evoluţiile privind situaţia de securitate din regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a intervenţiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova, .arată Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel