Şedinţă CSAT pentru pregătirea participării la summitul NATO

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Miercuri, la ora 10.30 este programată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), la Cotroceni. 

O şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) va avea loc miercuri, iar una dintre teme este pregătirea României pentru Summitul NATO de la Bruxelles.Şedinţa CSAT va avea loc începând cu ora 10.30, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la obiectivele României pentru Summitul NATO de la Bruxelles (2018) şi forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2019, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţa în 8 iunie, la Varşovia, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, că va convoca o şedinţă specială a Consiliului Superior de Apărare a Ţării dedicată pregătirii pentru Summitul NATO care va avea loc în iulie la Bruxelles, anunţă News.ro.

"Am abordat agenda viitorului Summit NATO care va ave loc peste o lună. În contextul dinamicii, o acţiune sinergică între NATO şi UE devine tot mai importantă. Am adoptat o declaraţie comună care reflectă obiectivele comune pentru consolidarea securităţii, să consolidăm planul estic la NATO, să implementăm iniţiativele dezvoltate. România abordează aceste chestiuni la modul cel mai serios şi în lumina deciziilor extrem de importante care se vor lua la Summitul NATO, am decis să convoc o şedinţă specială a CSAT, o şedinţă dedicată pregătirii pentru acest summit”, declara Klaus Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă alături de preşedintele Poloniei, la Summitul B9.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel