Securitate energetică. Gazprom începe să notifice clienții europeni că încetează tranzitul de gaze prin Ucraina

S.I. Catalin |
Data publicării:

Gazprom a început să notifice oficial țările din vecinătatea Ucrainei că, de la începutul anului viitor, va fi oprit transportul de gaze prin teritoriul Ucrainei, a declarat șeful Naftogaz, Andrei Kobolev.

,,Gazprom a început deja să notifice oficial țările care au frontieră cu Ucraina sau sunt dependente de tranzitul nostru, că acest tranzit va fi stopat de la începutul anului 2020'', a spus Kobolev, potrivit RBC Ucraina, citat de Pagina de Rusia.

În martie, despre primirea unei astfel de scrisori de la ”Gazprom Export” au anunțat și autoritățile bulgăre.

Ucraina și-a exprimat preocupările privind pierderea completă a tranzitului gazelor naturale după finalizarea și punerea în funcțiune a conductei Nord Stream-2. Potrivit lui Kobolev, Ucraina va pierde tot tranzitul, pentru că mai există „TurkStream”, care, cel mai probabil, va fi construit și lansat până la sfârșitul anului 2019.

Autoritățile ucrainene ar urma să semneze un nou acord de tranzit cu Rusia, după ce contractele existente expiră la 31 decembrie 2019.

„Pentru a face posibilă semnarea acordului, avem o poziție de negociere destul de simplă: fie Gazprom semnează contractul, și apoi problema devalorizării sistemului de transport al gazelor dispare în mod automat de pe ordinea zilei, fie, și îmi pare rău, veți trebui să compensați acest lucru”, a spus Kobolev într-un interviu pentru RBC Ucraina.

Trebuie amintit ca președintele rus Vladimir Putin a asigurat în august anul trecut că tranzitul de gaze prin Ucraina va fi menținut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel