Secretarul general al NATO: Rusia nu poate justifica utilizarea forței militare împotriva navelor ucrainene

S.I. Catalin |
Data publicării:
secretarul general la NATO, Jens Stoltenberg
secretarul general la NATO, Jens Stoltenberg

Secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, spune că nu există nicio justificare pentru folosirea forței militare de către Rusia împotriva vaselor ucrainene din apropierea strâmtoarei Kerci din Marea Neagră, pe 25 noiembrie.

,,Nu există nicio justificare pentru folosirea forței militare împotriva navelor ucrainene și a personalului naval, așa că chemăm Rusia să elibereze imediat marinarii ucraineni și navele pe care le-a capturat ieri", a declarat el la o conferință de presă de la Bruxelles, după o întâlnire extraordinară a Comisia NATO-Ucraina, în 26 noiembrie, într-un comentariu cu privire la atacul și confiscarea a trei nave ucrainene de către forțele speciale rusești.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei, luni, să elibereze navele şi marinarii ucraineni, adăugând că toți aliații și-au exprimat sprijinul deplin pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. ,,Și la această întâlnire toți aliații și-au exprimat sprijinul deplin pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.’’

Capturarea unor nave ucrainene demonstrează că Rusia încă recurge la agresiuni asupra Ucrainei.

,,Acest incident este o reamintire a faptului că există un război în Ucraina. Aceasta se întâmplă de mai mult de 4 ani. Poziția Aliaților a fost consecventă. Din 2014, toți aliații au condamnat acțiunile agresive ale Rusiei în Crimeea și Ucraina de Est. Rusia trebuie să pună capăt sprijinului acordat grupărilor militare și să-și retragă toate forțele din teritoriul ucrainean. Aliații nu vor recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a Crimeei. Continuarea militarizării Crimeei, a Mării Negre și a Mării Azov continuă să fie amenințată de independența Ucrainei. Și subminează stabilitatea regiunii’’, a mai spus secretarul general al NATO.




DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel