Secretarul de stat Simona Cojocaru a participat la Bucharest Security Conference organizat de SNSPA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat vineri, 13 noiembrie, la cea de-a 5-a ediţie a Bucharest Security Conference, organizată de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

În intervenţia sa din cadrul panelului intitulat "B9 countries in a world of westlesness? How to boost collective defence from within", secretarul de stat a subliniat importanţa dezvoltării iniţiativelor şi formatelor regionale de cooperare, centrate în jurul unui nucleu de valori identitare europene, comune, demers cu atât mai necesar în această perioadă, în care Europa se confruntă cu provocări fără precedent privind redefinirea relaţiei transatlantice, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sau populismul politic, se arată într-un comunicat al MApN.

În acest context, secretarul de stat a reiterat importanţa formatului B9 şi a amintit că, încă de la înfiinţarea sa în 2015, acesta s-a dovedit a fi o platformă de succes pentru promovarea, în interiorul NATO, a obiectivelor comune privind apărarea şi descurajarea. Totodată, oficialul român a prezentat domeniile în care iniţiativa poate contribui în continuare la consolidarea securităţii, prin promovarea unei abordări unitare şi coerente a flancului Estic al Alianţei.

Citește și: Airbus Helicopters: Vrem să producem elicopterul IAR-H215M pentru Forţele Armate Române

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel